Hvordan skal jeg klare å velge rett seng/madrass?

Heisan!

Vi vil gjerne ha flotte soverom og lekre tekstiler. Men hva med SENGEN/MADRASSEN? Sengen vår er kanskje det viktigste møbelet vi har i huset OG som vi bruker mest. Tenk litt på det!

Vi tilbringer så mye som 1/3 av livet i sengen – og det høres litt skremmende mye ut. Da forstår vi jo også hvor viktig det er å legge ryggen og kroppen på et godt underlag som mulig, og som sikrer deg optimal hvile for både kropp og sjel.

Det er ikke tvil om at du får dårligere søvnkvalitet hvis du ligger på en for hard, for myk madrass eller en for gammel madrass. Husk at madrasen skal følge og støtte kroppen, akkurat slik som du er. Det er vel derfor mange kvier seg for å gå til anskaffelse av en ny – fordi det er så vanskelig å vite hva som er riktig for akkurat meg.

Men noen tips her er:

1) prøveligg på ryggen og kjenn etter at baken ditt går noe ned i madrassen og at du kjenner støtte i korsryggen

2) legg deg over på siden og få hjelp av oss i butikken til å se at ryggen ligger så rett som mulig

3) er du mageligger så pass på å oppgi det – fordi da må du velge en noe hardere madras

Og jo mer penger du «legger i» en ny madrass, jo bedre kvalitet får du.

Det vil si at en litt mer kostbar madrass vil holde seg bra i flere år fremover enn en billigere variant som består av billigere materialer

MEN når kan du vite når det er behov for å skifte ut din gamle madrass?

(ps. klikk på spørsmålstegnet her 🙂 )

 

Du MÅ da ut i butkken for å prøveligge madrasser!

Når du begynner å sjekke ut madrassene på markedet så vil du fort komme borti begrep som «pocketfjærer» og «soner». De fleste markedsledende madrassprodusenter bruker pocketfjærer i sine madrasser – det betyr nemlig at hver fjær ligger løst i en pose «pocket» og denne fjæren fjærer da helt individuelt. Soner betyr at det vil være ulike tykkelser på stålfjæren/tråden som gjør at madrassen fjærer lettere eller tyngre. Som du ser på illustrasjonen nedenfor må det nemlig soner til for at madrassen skal kunne tilpasse seg de ulike kroppsfasonger og vekt.

 

Når du kommer til butikken, så er det mange modeller å velge mellom. Vi har store madrassutstillinger, og madrasser i alle prisklasser. De aller rimeligste og «lavbudsjett» modellene er utviklet og produsert kun for Møblia og prisen her er virkelig bra. I det høyere prissegmentet har vi to ulike madrassmerker, hvor vi kan guide deg igjennom den modellen som passer best for deg her.

Uansett, du MÅ spørre oss om råd og veiledning når du kommer til butikken. Det er nesten umulig å orientere seg på egen hånd, alt ser jo så likt ut…. Men det er det ikke!!

Er dere et par som trenger ny seng, er det viktig at dere begge kommer til butikken og prøver ut hver deres fasthetsgrad. For det er nemlig mulig å bestill ulike fasthetsgrader i en og samme seng, hvis høyde, vekt og fasong tilsier det.

 

Eksempel på en av våre rimeligste Møblia modeller:

Priser fra kr. 5995,- for 150x200cm og fra kr. 6.996,- for 180x200cm.

 

Avslutningsvis – spør oss !
Madrasser er ofte en litt kostbar investering og vi vil så gjerne at du skal gjøre det rette valget, og hos Møblia har vi fryktelig mange års erfaring med å hjelpe kunder til å velge en riktig madrass.

Velkommen til en litt annerledes og litt mer personlig møbelbutikk!

 


 

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *